Cota de incredere a presedintelui Klaus Iohannis s-a prabusit. Ca de obicei, vocea strazii e cel mai aspru critic, mai ales cand vine dinspre sustinatorii care atat in 2014, cat si in 2019, au contribuit la instalarea lui Klaus Iohannis in fotoliul de la Cotroceni. Libertatea a vorbit cu mai multi sibieni, reprezentanti ai societatii civile, dar si cetateni obisnuiti, despre cum il vad ei astazi pe „edilul care candva ne-a scos din praf si ruine”.

6 din 10 romani aveau incredere in presedintele Klaus Iohannis, dupa castigarea alegerilor din 2014. Seful statului il devansa atunci pe guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu si domina, potrivit unui sondaj INSCOP, topul increderii romanilor. Opt ani mai tarziu si dupa numeroase crize interne, presedintele Romaniei abia daca mai atinge 20% cota de incredere. Si asta in sondajele optimiste. In alte cercetari, Klaus Iohannis sta chiar mai rau.

„Iohannis isi pierde stralucirea de campion al democratiei. Dezamagirea alegatorilor alimenteaza extrema dreapta”, scria, spre sfarsitul anului trecut, Politico, o influenta publicatie europeana. O evaluare dura, dar sustinuta si de voci ale analistilor politici de la Bucuresti, unde presedintelui i se reproseaza declansarea crizei politice din toamna care a readus PSD la guvernare, dar si slaba comunicare in pandemie.

SURSALibertatea.ro
Articolul precedentMartor cheie in dosarul dublei crime din Iasi
Articolul urmatorViata intr-o garsoniera de 11 metri patrati

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.