Europa in contradictie cu privire la un plan la nivel european de a impiedica sarbatorile la schi de Craciun si de Anul Nou, Germania, Italia si Franta fiind in favoarea, dar Austria si Elvetia sunt reticente in a afecta un sector in valoare de miliarde economiilor lor.

„Vom presa pentru un vot in Europa daca putem inchide toate statiunile de schi”, a declarat Merkel parlamentului german. „Daca ascultati zgomotele care ies din Austria, din pacate in prezent nu pare ca vom gasi o solutie usoara – dar vom incerca din nou.”

Clusterele de coronavirus din statiunile alpine precum Ischgl din Austria au jucat un rol cheie in raspandirea exponentiala a virusului in timpul primului val de pandemie la inceputul acestui an, turistii din mai multe tari europene aducand Covid-19 inapoi acasa cu ei dupa excursii de schi in strainatate.

„Nu va fi posibil sa permitem sarbatori pe zapada anul acesta, nu ne putem permite”, a declarat premierul italian dupa ce operatorii de sporturi de iarna au prezentat un nou protocol de siguranta care limiteaza vanzarile zilnice de permise de schi si numarul de pasageri cu teleschiuri.

Statiunile de schi din Italia castiga venituri anuale de aproximativ 11 miliarde de euro (aproximativ 10 miliarde de lire sterline), aproximativ o treime generate in zilele pe care italienii le petrec in Alpi si Dolomiti de Craciun si Anul Nou.

Premierul, Jean Castex, a clarificat joi ca statiunile in sine vor fi accesibile pentru cei „care doresc sa beneficieze de aerul nostru pur de munte”, dar teleschiurile, telecabinele si alte infrastructuri de schi vor fi inchise, la fel ca si in cazul barurilor, cafenelelor si restaurantelor, toate afacerile afectate eligibile pentru despagubiri.

Articolul precedentMii de nurci sacrificate din cauza temerilor COVID se ridica dintr-un mormant comun din Danemarca
Articolul urmatorPreturi scolare internationale: Bucuresti ocupa locul 14 din 29 de orase din Europa