Copenhaga – O ucidere grabita a nurcii Danemarcei din cauza ingrijorarilor cu privire la o mutatie a corona virusului a lasat tara sa se confrunte cu o noua groaza, pe masura ce cadavrele animalelor reapar din pamant. Fenomenul macabru a fost observat intr-un camp de instruire militara din afara orasului de vest Holstebro, unde mii de nurci fusesera introduse intr-o groapa comuna improvizata.

Ministerul mediului a declarat ca nurca ar trebui sa fie acoperita de cel putin cinci picioare de sol, dar potrivit radiodifuzorului public DR, acestea au fost ingropate doar la o adancime de aproximativ 3 picioare in campul din afara Holstebro.

Adaugandu-se frustrarii, animalele au fost ingropate prea aproape de un lac, ridicandu-se teama de poluarea cu fosfor si azot, desi oficialii au promis ca vor rezolva situatia.

„Pentru a evita potentialele probleme pentru animale si oameni, zona va fi monitorizata 24 de ore pe zi pana cand va fi pus un gard”, a declarat ministerul.

La inceputul lunii noiembrie, Danemarca – care este cel mai mare exportator de blana de nurca din lume – a anuntat ca va elimina toate cele peste 15 milioane de nurci din tara dupa ce a fost descoperita o versiune mutata a romanului corona virus si se crede ca pune in pericol eficacitatea viitoarelor vaccinuri.

Peste 10 milioane de nurci au fost deja sacrificate in tara scandinava, conform ultimului numar.

Articolul precedentLiderul Etiopiei escaladeaza asaltul asupra regiunii Tigray, punand civilii in pericol
Articolul urmatorEuropa in contradictie cu planul de a interzice sarbatorile Craciun pe fondul unei pandemii