Soldatii rusi blocati in convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri, in apropiere de Kiev, se confrunta cu o noua amenintare. Un inamic invizibil, pe care armata lui Vladimir Putin este posibil sa-l fi subestimat: vremea. Potrivit meteorologilor, in urmatoarele zile, din cauza unui val de frig care va lovit puternic in Europa de Est, temperaturile vor cobori chiar si la minus 20 grade Celsius in jurul capitalei Ucrainei. Drept urmare, militarii rusi risca sa moara inghetati in tancurile care se vor transforma in niste „congelatoare uriase”.

Ca in orice conflict militar, exista si in Ucraina un factor cu care partile implicate trebuie sa se ocupe. O variabila care, din punct de vedere istoric, i-a tradat chiar si pe cei mai buni strategi: cea meteorologica. Conditiile climatice ar putea da o lovitura puternica trupelor motorizate de infanterie, in special celor ale lui Vladimir Putin, care asteapta de zile intregi sa asedieze Kievul.

Momentan, convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri este stationat la periferia capitalei Ucrainei, fara sa avanseze. O situatie care, combinata cu variabila meteorologica mentionata mai sus, ar putea provoca un dezastru pentru militarii rusi.

SURSAObservator
Articolul precedentAutostrada Lugoj-Deva: Licitatia pentru un petic de 9 kilometri va fi reluata
Articolul urmatorObiect luminos, filmat deasupra unei comune de langa Buzau

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.