Ne asteapta cateva luni foarte interesante, intrucat Google Chrome, Mozilla Firefox si Microsoft Edge se apropie de versiunile cu numarul 100. Asta va rezulta intr-o multime de probleme pentru unele dintre cele mai mari site-uri din lume, in ceea ce pare a fi un bug de magnitudinea lui Y2K de la inceputul mileniului.

Bethesda, Yahoo! sau HBO Go sunt doar cateva exemple de site-uri care vor da crash odata ce versiunile noi ale navigatoarelor vor fi lansate. Iar daca va intrebati cum este posibila o asemenea tampenie in 2022-ul tehnologiei avansate? Raspunsul este simplu: problema nu este noua, doar ca pana acum nu a existat un factor care s-o cauzeze. Si totul se datoreaza codului outdated folosit de aceste site-uri.

Majoritatea site-urilor pe care le accesezi iti verifica browser-ul si pot vedea versiunea acestuia. Daca folosesti o varianta mai veche, nu vei putea deschide pagina din motive de securitate. Problema apare atunci cand este verificata versiunea, intrucat site-urile stiu sa citeasca doar primele doua cifre. In acest fel, versiunile cu numarul 100 ale Google Chrome, Mozilla Firefox si Microsoft Edge vor fi citite drept v10 si nu vor putea accesa aceste site-uri.

SURSAZona IT
Articolul precedentNoul OnePlus 10 Pro, o rusine
Articolul urmatorNokia va face primii pasi in lumea laptopurilor

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.