Marcile Dacia si Lada sunt conduse din toamna lui 2021 de Miles Nürnberger care a lucrat 14 ani la Aston Martin si a fost sef de design acolo. Intr-un interviu pentru Top Gear UK el spune ca Duster este pentru Dacia ce este modelul 911 pentru Porsche. Intrebat despre cat de diferit este sa desenezi masini de sub 15.000 de euro, fata de unele de zece ori mai scumpe, Nürnberger spune ca una dintre schimbari tine de faptul ca la Dacia trebuie sa lucreze cu plastic si a ajuns sa aprecieze ce se poate face cu el, in timp ce la Aston Martin era de rau sa aduci vorba despre plastic („bad word”).

Nürnberger a venit la Dacia datorita celebrului olandez care conduce designul la Renault, Laurens van den Acker, unul dintre cei mai respectati designeri din industria auto. Van den Acker si Nürnberger se stiu de aproape 20 de ani cand erau vecini in California si cand ambii lucrau la grupul Ford (unul lucra la Ford, altul la marca Lincoln).

Grupul Renault are un studio de design la Bucuresti unde s-au creat parti importante din modelele Dacia, dar si Renault. La studiul local, unul dintre cele 6 pe care grupul le are pe plan mondial, lucreaza aproximativ 30 de designeri si centrele de design sunt mereu in competitie in cadrul grupului pentru proiectele viitoare.

SURSAHotNews.ro
Articolul precedentAntivirusul care face bani ”pe spatele tau”, iti creste si factura la curent
Articolul urmatorTurbulente majore pe marile piete financiare