Unul dintre cele mai vechi antivirusuri de pe piata, cu o foarte lunga istorie in domeniu, a decis sa-si alieneze clientii in momentul in care a inceput sa mineze criptomonede pe PC-urile lor, sa le mareasca factura la curent si, implicit, sa genereze sume mari de bani fara acordul lor explicit.

Norton 360 este una dintre cele mai scumpe solutii antivirus de pe piata, cu preturi care incep de la 15 euro si ajung la 50 de euro pe an. Din pacate, dupa ce ca platesti produsul, compania a decis sa mai faca niste bani de pe urma utilizatorilor prin mijloace mai putin corecte si transparent. Daca arunci o privire pe Twitter pe marginea subiectului, multi considera ca vorbim de o fraudare a clientilor.

Conform datelor obtinute de Futurism.com, Norton 360 se instaleaza pe sistemele clientilor la pachet cu un instrument intitulat Norton Crypto, fara acordul explicit al utilizatorului. Problema este ca, odata instalata, aplicatia cu pricina tinde sa fie foarte dificil de eliminat. Ca un detaliu important, compania a anuntat instrumentul in luna iunie a anului trecut. La acea vreme, oficialii gigantului au insistat asupra faptului ca Norton Crypto ca va reprezenta o modalitate prin care utilizatorii sa-si foloseasca puterea de procesare neutilizata pentru a mina usor Ether, criptomoneda bazata pe blockchain-ul Ethereum.

SURSAPlaytech.ro
Articolul precedentRecord pe piata terenurilor din Romania
Articolul urmatorMiles Nürnberger, seful de design de la Dacia care a lucrat 14 ani la Aston Martin