Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat ca nu trebuie sa existe profitori de pe urma crizei energetice, astfel ca Guvernul a adoptat hotararea prin care plafoneaza preturile si care a intrat in vigoare la 1 februarie, informeaza News.ro. Popescu a explicat ca, daca la un consum de 400 kW venea o factura de 400 de lei, potrivit noilor preturi, aceasta ar ajunge la acelasi consum sa fie de 272 de lei.

Virgil Popescu a declarat, duminica, la B1 TV ca ar trebui sa fim mai cumpatati si sa incercam sa fim mai moderati in ceea ce priveste consumul de energie.

„Nu vrem sa existe profitori de pe urma crizei energetice si anumiti intermediari sa castige. Am aprobat in Guvern un proiect de ordonanta si de la 1 februarie venim in sprijinul romanilor cu mai mult, practic ridicam plafonul de consum la energie electrica de la 300 la 500 kW si la gaze naturale de la 200 la 300 mc. Cred ca ar trebui sa ne obisnuim si noi sa nu mai fim asa pro-consum, sa incercam sa fim mai moderati. Cei care consuma pana in 50 0kW vor plati 0,68lei/kW, cat plateau si inainte, iar pentru cei care consuma mai mult, plafonul scade de la 1 leu, la 0,80 lei/kw”, a aratat Virgil Popescu.

SURSAG4Media.ro
Articolul precedentS-au scumpit apartamentele cu trei camere din blocurile vechi ale capitalei !
Articolul urmatorRuxi a castigat Bravo, ai stil !

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.