Preturile apartamentelor vechi cu trei camere au continuat sa urce in ianuarie cu cel mai accelerat ritm din ultimii doi ani, de 7%, si zece din cele 20 de cartiere luate in calcul au preturi de peste 100.000 de euro, cel mai ridicat numar de la inceputul lui 2009.

Luna ianuarie a adus o acce­le­rare si mai puternica a pretu­rilor apartamentelor vechi cu trei camere din Capitala la o medie de 105.500 de euro, in urcare cu 7% fata de perioada similara din 2021 si maximul ultimului deceniu, valoare care nu a mai fost atinsa din prima jumatate a anului 2009, potrivit calculelor SVN Romania. Indexul imobiliar realizat de ZF si SVN Romania este una dintre cele mai vechi si constante analize realizate pe piata rezidentiala locala, primele statistici fiind publicate in anii 2007-2008. Raportat la nivelul lunii decembrie, ianuarie 2022 a adus un avans de 1.600 de euro sau 1,6%.

„Cresterea preturilor s-a accelerat la inceput de an. De regula, in luna ianuarie sunt scoase la vanzare numeroase proprie­tati, asteptarile proprietarilor fiind de regula mai mari, indiferent de perioada – aceasta fiind in general explicatia pentru cresterile mai semnificative inregistrate de obicei in luna ianuarie. Totusi, exista si o crestere de baza, corelata in principal cu rata inflatiei si cu cererea crescuta”, a spus Andrei Sarbu, CEO al SVN Romania.

SURSAZiarul Financiar
Articolul precedentStatul roman incepe sa-ti asigure casa si masina
Articolul urmatorMinistrul Energiei indeamna romanii sa fie mai cumpatati in consumul energiei

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.