Un model recent despre modul in care se formeaza stelele adauga greutate ipotezei ca majoritatea stelelor, daca nu chiar toate, se nasc cu cel putin un frate. Soarele nostru nu este, probabil, exceptie si unii astronomi banuiesc ca geamanul instrainat (Nemesis) al Soarelui ar putea fi de vina pentru moartea dinozaurilor.

Dupa ce au analizat datele dintr-o masuratoare radio efectuata pe un nor de praf din constelatia Perseus, doi cercetatori de la UC Berkeley si de la Harvard-Smithsonian Astrophysical Observatory au concluzionat inca din 2017 ca toate stelele asemanatoare cu Soarele nostru se nasc probabil cu un insotitor, scrie Scuence Alert.

„Am rulat o serie de modele statistice pentru a vedea daca am putea lua in considerare populatiile relative de stele tinere simple sau binere ale tuturor separarilor din norul molecular Perseus, iar singurul model care ar putea reproduce datele a fost unul in care toate stelele se formeaza initial ca binare largi”, a declarat astronomul Steven Stahler in iunie 2017.

SURSAZiarul Evenimentul
Articolul precedentOFICIAL: Budescu a plecat de la FCSB !
Articolul urmatorVesti bune de la telescopul James Webb