Exista o preocupare si se investigheaza medical cazurile de persoane venite din Ucraina ce pot ridica suspiciune de poliomielita sau difterie, boli eradicate in Romania, a spus, marti, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Intrebat daca exista pericolul aparitiei de noi boli pe teritoriul Romaniei, dupa ce multi ucraineni au intrat in tara, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a spus ca exista o preocupare in acest sens si directiile de sanatate publica, mai ales cele din zona de frontiera, au fost avertizate sa poata identifica acele cazuri care pot ridica suspiciuni de boli transmisibile.

„Intotdeauna cand exista un fenomen migrator exista acest pericol. Bolile transmisibile, inclusiv cele prevenibile prin vaccinare, nu au disparut. Singura care a disparut este variola. Sigur exista o preocupare. Se lucreaza la supravegherea posibilelor cazuri de paralizie care ar putea sa fie legate de o forma de poliomielita cu virus derivat din vaccin sau o forma de difterie. Poliomielita si difteria au disparut de foarte multi ani din Romania, dar sigur ca ne preocupa si toate directiile de sanatate publica, mai ales cele din zona de frontiera, au fost avertizate incat sa poata sa identifice astfel de cazuri”, a spus ministrul Rafila, intr-o conferinta de presa.

SURSAMediafax
Articolul precedentAvertizare ANM de ninsori in Romania !
Articolul urmatorIohannis, mesaj de ziua maghiarilor

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.