Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, ca „prin harnicie si prin traditii pe care le mentin mereu vii, maghiarii au imbogatit cultura Europei si patrimoniul umanitatii”.

„In aceasta zi in care maghiarii de pretutindeni isi reafirma identitatea si atasamentul pentru locurile natale, urez sanatate, pace si prosperitate cetatenilor romani de etnie maghiara din Romania. Folosesc acest prilej pentru a sublinia contributia importanta pe care minoritatea maghiara o aduce societatii noastre, pentru a aprecia rolul ei semnificativ in implementarea proiectelor care stau la baza dezvoltarii tarii noastre.

Prin harnicie si prin traditii pe care le mentin mereu vii, maghiarii au imbogatit cultura Europei si patrimoniul umanitatii. Si daca, in mod firesc, identitatile ne diferentiaza, valorile pe care le impartasim sunt puntile trainice care ne apropie. Ele ne unesc in jurul democratiei, libertatii si demnitatii umane.

Suntem pastratorii unui tezaur de valori umaniste si ne revine raspunderea sa transmitem noilor generatii exemplul si practica, mereu dezvoltata si cultivata, a bunei convietuiri. Educarea tinerilor in spiritul respectului pentru celalalt, pretuirea diversitatii etnice si confesionale, respingerea discursului incitator la ura, cultivarea dialogului intercultural, interetnic si interconfesional sunt tot atatea obiective in care comunitatea maghiara din Romania se regaseste, impreuna cu intreaga societate”, a declarat presedintele Iohannis, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

SURSADigi24
Articolul precedentNoi boli in Romania, dupa fluxul de refugiati
Articolul urmatorArmata Romaniei se va dota cu drone

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.