Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat miercuri ca Franta va trimite trupe in Romania

0
176

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat miercuri ca Franta va trimite trupe in Romania in cadrul operatiunilor NATO pentru asigurarea securitatii statelor din estul aliantei. Este un anunt major in plina criza de securitate pe flancul estic al NATO.

„Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor nostri europeni in cadrul misiunilor NATO, la prietenii nostri din zona baltica si vom continua sa o facem. Am aratat disponibilitatea noastra de a merge mai departe, in cadrul NATO, de a ne angaja in noi misiuni si de a ne asuma responsabilitatea in misiuni de tip „prezenta inaintata consolidata”, mai ales in Romania. Solidaritate cu prietenii nostri europeni in cadrul NATO”, a spus presedintele francez.

Anuntul presedintelui francez, facut intr-un discurs-fluviu in fata militarilor din Haguenau (Alsacia), vine intr-un moment de maxima tensiune in estul Europei, unde Rusia a masat peste 100.000 de soldati la granita cu Ucraina. Kremlinul a cerut in mod formal statelor membre NATO sa isi retraga trupele din tarile membre aflate in est, tari printre care se numara si Romania.

SURSAG4Media.ro
Articolul precedentJoe Biden promite sa trimita mai multe trupe americane in Romania si Polonia
Articolul urmatorDjokovic, actionarul unei companii care produce un tratament pentru COVID-19

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.