In urma controalelor demarate de autoritati privind scumpirea nejustificata a carburantilor in unele benzinarii, Grupul ungar Mol a tinut sa precizeze ca se delimiteaza de orice practica anticoncurentiala.

„MOL Romania se delimiteaza de orice practica anticoncurentiala si de orice informatii care ar putea genera panica in randul populatiei. Cu o prezenta de peste 25 de ani pe piata locala, MOL Romania practica o politica comerciala corecta si transparenta, aliniata tuturor prevederilor legale in vigoare, fiind un jucator responsabil.

MOL Romania colaboreaza permanent cu autoritatile competente si comunica transparent informatiile necesare. MOL Romania intelege circumstantele speciale de piata si dificultatile de aprovizionare aparute in contextul conflictului din Ucraina. Prioritatile noastre sunt aliniate cu cele ale autoritatilor in ceea ce priveste securitatea fluxului national de aprovizionare. Vom continua sa comunicam cu reprezentantii Guvernului si cooperam pentru orice investigatie.

In Romania, MOL are doua modele de operare, statiile proprii si statiile MOL Partener, in regim de franciza, care vand carburanti MOL (au statutul de competitori directi pentru statiile proprii) si au o politica comerciala proprie, in care MOL nu intervine, conform normelor legale in vigoare. Asa se explica situatia pretului practicat in statia MOL Partener din Beius si care, de altfel, nu a fost una singulara, mai multe statii apartinand si altor companii cu acelasi profil, avand o practica asemanatoare. Astfel, reteaua MOL Romania nu are control asupra preturilor practicate de statia din Beius sau de ceilalti parteneri-franciza”, a informat Mol.

SURSAAdevarul.ro
Articolul precedentUn barbat din Galati a cumparat de la benzinarie 1.000 de litri de motorina
Articolul urmatorBilant COVID-19 din 10 martie 2022, in Romania

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.