Piata terenurilor destinate exclusiv proiectelor rezidentiale si comerciale (birouri, retail, hotel) a inregistrat anul trecut cea mai ridicata valoare din 2007 pana in prezent, arata datele companiei Colliers. Volumul total al tranzactiilor a crescut de peste doua ori si jumatate fata de volumul estimat in 2020. Retailerii si dezvoltatorii rezidentiali au fost extrem de activi, terenurile destinate proiectelor de acest tip reprezentand aproximativ 90% din total.

Potrivit analizei facute de specialisti, Capitala a ramas in fruntea topului cu trei sferturi din volumul nominal de tranzactii, adica o valoare de peste 600 de milioane de euro. In jur de 70% din tranzactiile din Bucuresti sunt destinate proiectelor rezidentiale, estimeaza consultantii Colliers.

„Planetele s-au aliniat in 2021 si, gratie mai multor „ingrediente”, piata s-a dublat fata de 2019 si a ajuns la valori nemaivazute de la precedentul boom din perioada 2006-2008. 2021 se dovedeste a fi un an record pentru ca a existat un interes bun pentru terenuri, sustinut si de o lichiditate adecvata, contextul economic actual, cu o inflatie foarte ridicata, sporind atractivitatea plasamentelor imobiliare. A contribuit semnificativ si pipeline-ul de tranzactii importante incepute in 2019 si 2020, care s-au desfasurat mai greu in contextul pandemiei”, a explicat Sinziana Oprea, director in cadrul companiei.

SURSAMediafax
Articolul precedentPeste 600 de blocuri din Bucuresti, fara apa calda si caldura din cauza avariilor
Articolul urmatorAntivirusul care face bani ”pe spatele tau”, iti creste si factura la curent