Romania a iesit astazi, 9 martie, din starea de alerta, ceea ce inseamna ca nicio restrictie anti-COVID nu va mai fi valabila, dupa cum a anuntat ministrul sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, 8 martie. Altfel spus, masca de protectie nu mai este obligatorie in niciun loc, accesul in centrele comerciale este permis fara certificat verde, iar formularul PLF nu mai este necesar la intrarea in tara.

Ministrul sanatatii a declarat ieri, 8 martie, ca „utilizarea mastii in spatiile exterioare si in spatiile interioare nu va mai fi obligatorie, dar va fi necesara”, iar certificatul verde nu va mai fi necesar pentru a intra in mall-uri sau la evenimente incepand din 9 martie.

Totusi, Rafila a subliniat ca ministerul va recomanda „cu tarie” mai multe masuri, chiar daca acestea nu vor mai fi obligatorii. Este vorba despre purtarea mastii in spatiile deschise aglomerate, in transportul in comun si in scoli, dar si evitarea spatiilor aglomerate, indiferent ca sunt inchise sau deschise, pentru a evita cresterea cazurilor COVID.

SURSALibertatea.ro
Articolul precedentReporterul The Guardian lauda Romania pentru tratarea refugiatilor ucraineni
Articolul urmatorServiciile de pasapoarte, luate cu asalt de romani dupa izbucnirea razboiului din Ucraina

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.