Serviciile de pasapoarte, unde romanii au facut cozi speriati de razboiul declansat de Rusia in Ucraina, vor lucra si in weekend, a anuntat miercuri Ministerul Afacerilor Interne (MAI). In ultima saptamana, a crescut de peste patru ori numarul solicitarilor pentru eliberarea pasapoartelor, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Conform MAI, inca de la primele semnale de crestere a volumului solicitarilor de pasapoarte, au fost dispuse masuri pentru evitarea supraaglomerarii la sediile serviciilor publice comunitare, printre care si prelungirea programului de lucru cu publicul si suplimentarea, pana la capacitatea maxima, a statiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pasapoarte. Desi termenul legal de eliberare a pasapoartelor simple electronice este de 15 zile lucratoare, documentul se elibereaza in doua zile lucratoare.

In vederea reducerii timpului de raspuns, impreuna cu institutiile prefectului, se va lua masura desfasurarii activitatii de lucru cu publicul si in weekend, spune Ministerul de Interne.

SURSAHotNews.ro
Articolul precedentRomania a iesit din starea de alerta
Articolul urmatorGuvernul face clarificari dupa ridicarea starii de alerta

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.