Barbatii intre 18 si 60 de ani nu au voie sa plece din Ucraina. Dar, din diverse motive, unii sunt exceptati, oficial sau prin mica intelegere, uneori pe bani, conform marturiilor culese la vama. Conform surselor guvernamentale ale Libertatii, autoritatile romane sunt preocupate de posibila coruptie si de riscurile atrase. La rugamintea Libertatii, Politia de Frontiera sustine ca nu stie care este numarul barbatilor intre 18 si 60 de ani intrati din Ucraina in Romania.

Libertatea a solicitat Politiei de Frontiera sa comunice cati dintre cetatenii ucraineni care au intrat in Romania, de la inceputul razboiului si pana acum, sunt barbati cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani. Cei care, intr-un fel sau altul, au fost exceptati de la interdictia de a parasi tara aflata in razboi.

La intrebarea redactiei, politia a doar numarul copiilor ucraineni ramasi in Romania, apoi a revenit, precizand ca statisticile intocmite la nivelul Politiei de Frontiera Romane vizeaza doar „tranzitul persoanelor prin punctele de trecere a frontierei pe diferite criterii (cetatenie, punctul de frontiera, tipul de frontiera, sensul de deplasare)”.

SURSALibertatea.ro
Articolul precedentArmata Romaniei se va dota cu drone
Articolul urmatorLimite impuse de catre magazinele Kaufland, Carrefour sau Lidl la achizitionarea uleiului alimentar

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.