Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a declarat ca exista un proiect in valoare de 1,4 miliarde de lei pentru achizitia unui sistem de drone pentru armata Romaniei, care a fost promovat in toamna anului 2021.

Dincu a fost intrebat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la baza militara de la Mihail Kogalniceanu, daca Armata Romaniei intentioneaza sa achizitioneze drone.

„Exista un proiect care a fost promovat inca din septembrie anul trecut, dinainte de a fi eu in mandat, privind achizitia unui sistem modern de drone. Este un proiect care are o valoare de 1,4 miliarde de lei, cu sapte sisteme, un proiect foarte interesant. Ne bazam foarte mult pe industria romaneasca, pentru ca avem in industria privata romaneasca cativa producatori importanti si acest proces de achizitie este in curs. Speram ca in aceasta primavara vom finaliza toate demersurile legale pentru aceasta. Este vorba de un proiect care inseamna adaptarea Romaniei la cele mai noi tendinte in ceea ce priveste aviatia fara pilot”, a spus Vasile Dincu, potrivit News.ro.

SURSAPROTV
Articolul precedentIohannis, mesaj de ziua maghiarilor
Articolul urmatorSRI spune ca e „foarte ciudat” faptul ca MAI sustine ca nu stie cati barbati din Ucraina au intrat in Romania

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.