Autoritatile separatiste de la Tiraspol cer conducerii Republicii Moldova si comunitatii internationale „recunoasterii independentei” regiunii, scrie Jurnal.md.

„Depunerea de catre conducerea Republicii Moldova a unei cereri de aderare la Uniunea Europeana este o decizie geopolitica care duce la schimbarea granitelor internationale si a sferelor de influenta in spatiul regional si la schimbarea radicala a circumstantelor reglementarii definitive a relatiilor moldo-transnistrene. Depunerea cererii de aderare la UE, in contextul unui conflict de lunga durata nerezolvat intre Transnistria si Moldova, fara a tine cont de opinia noastra si fara consultari in formatele de negociere existente, pune capat procesului de solutionare, care necesita formalizare juridica internationala urgenta”, se spune intr-o declaratie publicata pe site-ul asa-zisului minister de externe din regiune.

Potrivit autoritatilor separatiste, cererea de aderare la UE „indica refuzul Moldovei de a se angaja in dialog cu Transnistria” si „paralizia formatului 5+2”.

SURSAPROTV
Articolul precedentSUA a construit un adevarat „pod aerian”
Articolul urmatorCarbunele este iar bun in lipsa gazului rusesc

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.