Un bursuc si-a facut aparitia, la inceputul saptamanii, pe strada Fizicienilor din sectorul 3 al Capitalei. Animalul a fost prins de specialistii Fundatiei Visul Luanei. Animalul fugea speriat printre masini si blocuri si a fost tranchilizat si prins. Bursucul va mai sta cateva zile la sediul fundatiei pentru o evaluare completa a starii sale de sanatate dupa care va fi eliberat in salbaticie.

Medicul veterinar Oana Vasiliu, de la Fundatia Visul Luanei, a explicat pentru Buletin de Bucuresti ca aparitia bursucului in oras nu e neobisnuita, dar ca nimeni nu stie exact de unde a venit.

„Nu e neobisnuit ca un bursuc sa apara intr-un oras. In vestul Europei se intampla des, mai putin insa la noi. Bursucii se adapteaza repede mediului urban si nu reprezinta un pericol pentru om. Nu stim sigur de unde a venit. Daca venea dinspre Vacaresti ar fi trebuit sa traverzese Splaiului, ceea ce e dificil, ca e foarte aglomerat. Daca venea de la periferie, era o distanta mare de parcurs”, a precizat Oana Vasiliu.

SURSAEuropa FM
Articolul precedentBursa de la Bucuresti scade agresiv
Articolul urmatorApartament de 1.800.000 de euro in Bucuresti

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.