O ancheta a fost demarata la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, dupa ce un pacient din la sectia Psihiatrie Acuti a fost descoperit, duminica, atarnat de manerul unui geam de la toaleta.

„In seara zilei de 12.02.2022, dupa ce a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgente, pacientul, in varsta de 71 de ani, a fost transportat cu o ambulanta, insotit de un echipaj de politie, la sectia Psihiatrie Acuti unde a fost internat cu diagnosticul „Agitatie psihomotrie. Heteroagresivitate.Tulburari mentale si de comportament. Tulburare organica de personalitate”. Internarea a fost consemnata in baza de date a sectiei la ora 19,08. Dupa internare, dat fiind diagnosticul si starea pacientului, a fost necesara contentia mecanica acestuia pe perioada determinata in conformitate cu Legea Sanatatii Mintale. Ulterior, dupa sedare, pacientul a fost decontentionat. In dimineata zilei de de 13.02.2022, in jurul orei 6.00 pacientul s-a deplasat la toaleta pentru satisfacerea necesitatilor fiziologice. Dupa un interval de circa 10-15 minute, pacientul a fost descoperit atarnat de manerul unui geam de la toaleta”, a precizat un comunicat al unitatii spitalicesti, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, a fost alertat personalul de serviciu, medicul de garda si s-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare, inclusiv de un echipaj de SMURD, specializat in acest gen de interventii, dar, din pacate manevrele au ramas fara raspuns astfel ca, dupa 90 de minute, pacientul fost declarat decedat.

SURSADigi24
Articolul precedentReactiile unui vlogger celebru
Articolul urmatorClaudiu Tarziu comenteaza excluderea Dianei Sosoaca din AUR

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.