Octavian Berceanu, fostul sef al Garzii de Mediu, a enumerat sursele de poluare care sufoca Capitala, unde aerul a avut o calitate dezastruoasa, mai ales in ultimele saptamani.

Traficul, incendierile ilegale, santierele, zona industriala din jurul Ilfovului, oamenii care isi incalzesc casele cu sobe, in care arunca diverse materiale toxice, desertul Olteniei, zona Rovinari, sunt doar cateva dintre aspectele enumerate de Octavian Berceanu la RFI.

„Sursele de poluare in Bucuresti sunt multiple si oarecum greu de identificat. Mai mult decat atat, nu avem nici o retea care sa identifice clar aceste surse. Avem surse din desertul Olteniei, acea zona de 100.000 de hectare din sudul Olteniei, care aduce praf, si zona Rovinari, zona perimetrala a metropolei, zona in care se cultiva diferite culturi si din cauza secetei, de exemplu, avem praf in suspensie destul de mult.

Avem zona industriala periurbana din jurul Ilfovului si acolo iarasi masuratoarea retelei nationale nu ne da date foarte concludente. Avem zona din periurban si urban, care inseamna locuinte, case si unde avem o poluare data de incalzirea domestica cu alti combustibili decat gazul si aici avem plastic, carbune, lemn, bucati de mobila foarte toxice.

Avem o poluare data de santierele din Bucuresti, nu avem masuratori nici de aceasta data. O poluare data de traficul din Bucuresti, ne lipsesc masuratorile de la RAR.

Si mai avem diferite surse punctuale care distrug calitatea aerului, cum ar fi incendierile din zona Bucurestiului, diferite evenimente care distrug calitatea aerului, in general”, a spus fostul sef al Garzii de Mediu pentru sursa citata.

SURSAZiare.com
Articolul precedentIncendiu devastator la o hala de mase plastice de langa Bucuresti
Articolul urmatorMadalina Paval Live Orchestra, concert pe 5 martie, in Bucuresti

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.